Constant "Railpage is unavailable" outage pages

 
  greasyrhys Chief Commissioner

Location: MacDonald Park, SA
One must wonder if the Railcams section will ever be fixed, still not working

Sponsored advertisement

  bevans Site Admin

Location: Melbourne, Australia
One must wonder if the Railcams section will ever be fixed, still not working
greasyrhys

The developer has identified the issues with the railcams which relate to flickr and the api use.  The plan is to fix all the operating system tuning first and then begin to fix code. believe me work is underway.  there is a lot to do.

We also had to build a new software repo and big tracking system for the project.  This has been completed.  So new code changes are being logged into a secure system and mobile code will also use the same system.  

We are getting there.
  MetroFemme Chief Train Controller

Seems to slow when logging in to site.
  gordon_s1942 Chief Commissioner

Location: Central Tablelands of NSW
Once I log in, I dont wait for it to tell me I have but I go to Correspondence immediately and click on Forums, that works most times for me.
If I dont do that, it just sits there until I have forgotten what I was trying to do.
  K-Class Chief Train Controller

Location: Melbourne
For the past few weeks/months or so I have been experiencing an issue where if I try to access the site from Chrome about 95% of the time it says Railpage is unavailable but when I use the much less prefered option of using Microsoft Edge most times the site generaly works. Is this a common problem people are having or is it just me?
  railblogger Chief Commissioner

Location: At the back of the train, quitely doing exactly what you'd expect.
For the past few weeks/months or so I have been experiencing an issue where if I try to access the site from Chrome about 95% of the time it says Railpage is unavailable but when I use the much less prefered option of using Microsoft Edge most times the site generaly works. Is this a common problem people are having or is it just me?
K-Class
No. I also use Chrome and find that it happens particularly on login/logout.
  neillfarmer Chief Train Controller

I find I have to do what Gordon does. I log in via Google.
  cuthbert Train Controller

I seem to get "not available" message all the time out of desk jockey hours, like 03:00 when the real rail worker world is in full operation, not in bed. Anyone else see the connection?
  freightgate Minister for Railways

Location: Albury, New South Wales
Use function 5 or f5 to reload and this works.

When will all this be fixed as I think Michael has left it.
  mikesyd Chief Commissioner

Location: Lurking
Was RP down for a few hours about 12 hours back? I wasn't even getting to the Outage page -was getting "Page not found" so gave up and a couple of hors later it was OK.
  x31 Chief Commissioner

Location: gallifrey
Was RP down for a few hours about 12 hours back? I wasn't even getting to the Outage page -was getting "Page not found" so gave up and a couple of hors later it was OK.
mikesyd

Had the same issue and assumed the devs were working on the issues?
  BrentonGolding Chief Commissioner

Location: Maldon Junction
Was RP down for a few hours about 12 hours back? I wasn't even getting to the Outage page -was getting "Page not found" so gave up and a couple of hors later it was OK.

Had the same issue and assumed the devs were working on the issues?
x31
It's dead Jim

I couldn't get on at all yesterday, took me a couple of hours this morning.

BG
  Dangersdan707 Chief Commissioner

Location: On a Thing with Internet
Was RP down for a few hours about 12 hours back? I wasn't even getting to the Outage page -was getting "Page not found" so gave up and a couple of hors later it was OK.
mikesyd
Yesterday Railpage Worked All morning and Afternoon, It went down around 550 last night. a real bugger
  mikesyd Chief Commissioner

Location: Lurking
Been a bit of activity in the Railcam issues thread, so maybe the outage was related to that.
  gordon_s1942 Chief Commissioner

Location: Central Tablelands of NSW
I have been unable to access the site since last Friday.
I got in today by asking on another site to check it it was working and of 3 replies, one said No and 2 said YES, one posting me a link which I used to enter.
Part of my problem could be something to do with the history or what ever does that, saves the refusal and then just refers to it each time I try to access the site.
  BrentonGolding Chief Commissioner

Location: Maldon Junction
I have been unable to access the site since last Friday.
I got in today by asking on another site to check it it was working and of 3 replies, one said No and 2 said YES, one posting me a link which I used to enter.
Part of my problem could be something to do with the history or what ever does that, saves the refusal and then just refers to it each time I try to access the site.
gordon_s1942
I have been having the same problem Gordon and I suspect it is the cache, ATM I get in by using https://www.railpage.com.au/f.htm which pops up when I start typing in Railpage

Seems to get me straight in most times.

Then when I try to log in I get the wheel of death for a few minutes then it crashes. But if after say 20 seconds I hit the back button I am mysteriously logged in and then it works fine!

BG
  TrainLover222 Junior Train Controller

Location: ...And then all stations to Central
I have been unable to access the site since last Friday.
I got in today by asking on another site to check it it was working and of 3 replies, one said No and 2 said YES, one posting me a link which I used to enter.
Part of my problem could be something to do with the history or what ever does that, saves the refusal and then just refers to it each time I try to access the site.
I have been having the same problem Gordon and I suspect it is the cache, ATM I get in by using https://www.railpage.com.au/f.htm which pops up when I start typing in Railpage

Seems to get me straight in most times.

Then when I try to log in I get the wheel of death for a few minutes then it crashes. But if after say 20 seconds I hit the back button I am mysteriously logged in and then it works fine!

BG
BrentonGolding
For me, I also think it's been getting worse. I simply go to Railpage.com and click the donations button and access the site from there. Attempting to go to the homepage, however, brings the issue back.

Cheers
  bevans Site Admin

Location: Melbourne, Australia
For me, I also think it's been getting worse. I simply go to Railpage.com and click the donations button and access the site from there. Attempting to go to the homepage, however, brings the issue back.

Cheers
TrainLover222

Guys I and the rest of the team are well aware of the issues and we are nearly there.  We have @pdrain working on the issues and correcting a lot of server configuration and code issues.  This has reduced page load times considerably however we still have some rogue code in the system which is preventing the front page and the railcam page from loading due to this load issue.

The load is no longer high and we are trying to find the code which is causing the issue.
  Hendo Deputy Commissioner

WooHoo,

The first time I have been able to log in for a few weeks. Good to find out what the issues are, perhaps these should be described in the outage message rather than the standard "high server load". It would be far better and less frustrating than the pithy, many may say childish themes. It would also be good to be told when the problem/s is/are expected to be fixed.

Cheers,
Hendo
  bevans Site Admin

Location: Melbourne, Australia
All problems have not yet been addressed as the code needs work.  Working to stablise the platform and will not stop until all bugs have been removed.  We are still to do the Photo Comp and the Railcams and the downloads section but struggling with the front page issues.  We are getting there.

Remaining login issues will resolve with the fix of the front page.
  8077 Chief Train Controller

Location: Crossing the Rubicon
I am still unable to access the front page of the site but have been able to login tonight.
  freightgate Minister for Railways

Location: Albury, New South Wales
The Railpage main page is now loading for me again. I think they have fixed it.
  Graham4405 Minister for Railways

Location: Dalby Qld
The Railpage main page is now loading for me again. I think they have fixed it.
freightgate
Comes and goes, didn't load for me this time.
  GrahamH Chief Commissioner

Location: At a terminal on the www.
I've used the 'donate' link as TL222 has mentioned. I've also found going to the old .org site (which opens every time) then typing in .com in its place then click the go arrow also gets me in.
  8077 Chief Train Controller

Location: Crossing the Rubicon
Appreciate how frustrating this must be for all as I am feeling it too.

The old developer MGH really left the site in a mess from the looks of it.  

Sad.

Sponsored advertisement

Display from:   

Quick Reply

We've disabled Quick Reply for this thread as it was last updated more than six months ago.